FRANCUSKA -AZURNA OBALA

Na putovanju prema Azurnoj obali posetićemo Mantovu - grad u Italiji okružen sa tri strane veštačkim jezerima i Menton u Francuskoj, čije vile i hoteli u stilu Belle epoque podsećaju na doba kada su na njihovom mestu bile britanske zimske rezidencije.

Boravak u Nici  iskoristićemo da upoznamo grad, njegove muzeje i znamenitosti, uz mogućnost posete drugim živopisnim mestima u okolini - Ez, Monako, Monte Karlo, Kan, Antib, San Trope...

U povratku je predviđeno zadržavanje u  Pjačenci - Italija za obilazak grada i kraći odmor.

Putovanje je planirano u terminu 31.mart - 8.april 2018.  sa uključenim 1 noćenjem sa doručkom u Italiji (okolina Mantove) i pet noćenja sa doručkom u Nici (hotel 3*), dok je realizacija svih fakultativnih izleta, bez obzira na broj prijavljenih putnika,  sigurna. 

1.Dan 31.03.18.BEOGRAD Polazak iz Beograda (tačno vreme i mesto polaska biće naknadno utvrđeni). Vožnja preko Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije uz usputna stajanja radi obavljanja graničnih formalnosti i odmora.

2.Dan 01.04.18. MANTOVA Dolazak u Mantovu u prepodnevnim časovima Ovaj grad, okružen sa tri strane veštačkim jezerima,  poznat je po svojim prekrasnim palatama. Obilazak istorijskog centra pešice. Smeštaj u hotel (oko 15h) u okolini Mantove, slobodno vreme. Noćenje.

3. Dan 02.04.18. MANTOVA-MENTON-NICA Doručak. Napuštanje hotela. Polazak ka Mentonu.Vožnja kroz Italiju i Francusku do Mentona. Vile i raskošni hoteli u stilu Belle epoque podsećaju na zlatno doba nekadašnje britanske zimske rezidencije. U znamenitosti grada spadaju: barokna crkva San Mišel, sala za venčanja u gradskoj skupštini  sa freskama Žana Koktoa, kao i Koktoov muzej. Razgledanje grada. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Nice. Dolazak u Nicu. Smeštanje u hotel. Noćenje.

4. Dan 03.04.18.NICA- EZ – MONAKO – MONTE KARLO-NICA Doručak. Obilazak Nice:  palate iz doba kada su Britanci izabrali Nicu za svoj dom u starosti – palata Masena, hotel Negresko; Englesko šetalište – zaštitni znak grada, na samoj obali; trg Kur Saleja sa divnom pijacom cveća i povrća...U podnevnim satima fakultativni polazak na poludnevni izlet: Ez – jedno od najlepših srednjovekovnih utvrđenja u Provansi, seoce na steni iznad Sredozemnog mora. Oko nekadašnje tvrđave zasađen je egzotičan park  iz koga pogled u vedrim danima seže do Korzike. Mogućnost, uz prethodno zakazivanje, posete fabrici – parfimeriji Fragonar. Nastavak vožnje do Monaka i  nezvanične prestonice kneževine, Monte Karla, poznatog po svojim kockarnicama i luksuznim hotelima. (Boravak od 18h do kasnih večernjih sati, po dogovoru)  Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan 04.04.18. NICA Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Preporučujemo posetu Muzeju Šagal i Muzeju Matis /ili Muzeju moderne umetnosti. Noćenje.

6. Dan 05.04.18. NICA-KAN-ANTIB-NICA Doručak. Fakultativni izlet Kan i Antib: Odlazak do Kana, grada poznatog po filmskom festivalu kada se bogati i poznati iz celog sveta sastaju na Bulevaru Kroazet. Obilazak Kana pešice. Slobodno vreme. Polazak ka Antibu oko 15h. Slikom grada dominiraju srednjovekovne kule i Zamak Grimaldijevih. Francuski graditelj Voban sagradio je luku i Fort Kare. Grad je Pikasu poklonio nekoliko prostorija u dvorcu za atelje. U današnjem Pikasovom muzeju nalazi se oko 150 radova koje je slikar u znak zahvalnosti za gostoprimstvo poklonio Muzeju grada. Obilazak Muzeja i slobodno vreme. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

7. Dan 06.04.18. NICA-FREŽIS-SAN TROPE-NICA Doručak. Fakultativni polazak na celodnevni izlet: Frežis, čije se rimsko nasleđe i danas jasno vidi  – očuvani su delovi rimskih gradskih zidina, akvadukta, a pre svega amfiteatra. Interesantan je i kvart oko ckrve Sen Leon, crkva i samostan osnovani su u 12.veku, a krstionica datira iz 5.veka. Oko 12.30-13h odlazak u letovalište San Trope, najčuveniji gradić na Azurnoj obali. U marini su usidrene luksuzne jahte,  a u luci se nalazi i gradski muzej koji poseduje izuzetno vrednu zbirku slika. Panoramom grada dominira Citadela. Slobodno vreme. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

8. Dan 07.04.18. NICA-PJAČENCA-BEOGRAD Doručak. Napuštanje soba. Polazak ka Srbiji. Vožnja kroz Francusku i Italiju do Pjačence. Kraći odmor u gradu uz obilazak pešice. Nastavak putovanja kroz Italiju. Sloveniju i Hrvatsku do Beograda, uz usputna stajanja radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

9. Dan 08.04.18. BEOGRAD Dolazak u Beograd u ranim prepodnevnim časovima. Kraj usluge.

Autobuski prevoz

Cena aranžmana: 425 EUR

Cena uz vaučer sa sajta grupovina.rs/beograd/katalog/putovanja/evropa/francuska-azurna-obala-6-nocenja-sa-doruckom-i-prevoz/: 355 EUR

 • Uplata u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Credit Agricole banke na dan uplate
 • Mogućnost uplate u ratama - deponovani čekovi građana, zaključno sa junom 2018

  • Cena aranžmana obuhvata:
   • Prevoz visokoturističkim autobusom (A/C, A/V oprema)
   • Smeštaj u hotelu 3* u Mantovi (ili okolini) – 1ND i 3* I u Nici ili okolini -5ND u 1/2 sobama, buffet doručak - APPARTCITY NICE ACROPOLIS 3* www.appartcity.com/fr/appart-hotel/nice-acropolis-a-nice.html ili sličan
   • Troškove licenciranog vodiča i troškove organizacije putovanja
  • Cena aranžmana ne obuhvata:
   • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (Wiener)
   • Troškove boravišne takse 7 Eur
   • Fakultativne izlete: Ez- Monako – Monte Karlo: 20 EUR, Kan – Antib 20 EUR; Frežis – San Trope: 25 EUR – sigurna realizacija, ne zavisi od broja prijavljenih putnika
   • Ulaznice za posete muzejima - 25 EUR (muzeji Matis, Šagal i Pikaso) 

Nazad

cena
OD 355.00€